İrəvan xanlığının bölgə mətbəxi

Onlayn sifarişlərə 20% endirim
59.00 AZN
47.20 AZN
Qənaət edirsiniz: 11.80 AZN
Tükənib

"İrəvan xanlığının bölgə mətbəxi" məhsulunu sifariş etmək üçün minimal say 1 ədəd.

Seçilmiş
Çatdırılma

Bakı daxili sifarişlər Operator tərəfindən təsdiqləndikdən sonra 24 saat ərzində (Çatdırılmadan öncə kuryer sizinlə əlaqə saxlayacaq).

30 AZN dən yuxarı sifarişlər Pulsuz çatdırılır (Bakı daxilində).

Bölgələrə 3-5 iş günü ərzində (Poçta təhvil verildikdə sizə izləmə kodu göndəriləcək).

DilAZE MüəllifOruc Əliyev Səhifə sayı480
Çoxillik tədqiqatların məhsulu olan “Azərbaycanın İrəvan bölgə mətbəxi” kitabı bu gün istər tarixi-etnoqrafik, istərsə də milli-mənəvi baxımdan çox aktual və vacib sayılan bir mövzuya – İrəvan azərbaycanlılarının, bütövlükdə bir vaxtlar indi “Ermənistan” adlanan dövlətin ərazisinin yerli sakinləri olmuş soydaşlarımızın qədim mətbəx mədəniyyətinin tədqiqinə həsr edilib. Kitabda İrəvan mətbəxinə, ümumən bütün Qərbi Azərbaycan mətbəxinə aid olan və həmin bölgənin əhalisinin yaratdığı maddi mədəniyyətin qədimliyini və zənginliyini göstərən çoxsaylı tarixi-etnoqrafik faktlar toplanıb. Burada İrəvan bölgəsinin köklü sakinləri olan azərbaycanlıların məişəti, güzəranı, süfrə mədəniyyəti haqda məlumatlar, habelə maddi mədəniyyət nümunələri, o cümlədən təsərrüfat avadanlıqları, əkin-biçin alətləri, böyük çeşiddə mətbəx ləvazimatları, yüzlərlə unikal yemək və içki adları, onların reseptləri təqdim edilib. Tarixi qaynaqlara və etnoqrafik sorğulara əsaslanan, erməni iddialarının əsassızlığını sübuta yetirən bu monoqrafiya Azərbaycanın qədim tarixə malik bölgəsinin maddi-mənəvi mədəniyyətinə dair qiymətli ensiklopedik mənbədir.
Cild:
bərk
Dil:
AZE
Müəllif:
Oruc Əliyev
Nəşriyyat:
Teas Press
Səhifə sayı:
480

Hələki rəy yoxdur